Hoe overzichtelijk kan je kast zijn?

Wanneer ik de deuren dichttrekt ziet het er netjes uit? Toch kan je je kast zo indelen dat je in een oogopslag ziet wat je hebt. En ik ga je daarbij helpen, want niets is zo heerlijk als een overzichtelijke kast.

Mijn eerste tip: Gebruik dezelfde soort kledinghangers! Wanneer alles op dezelfde hoogte hangt, creëer je eenheid, dat schept rust in je kast. Tegenwoordig is er een enorme keuze aan hangers, mijn voorkeur gaat uit naar houten kledinghangers, mooi stevig en bijna niet kapot te krijgen.

Mijn tweede tip: Hang alles op kleur, daardoor creëer je een rustiger beeld. Je gaat van licht naar donker of visa versa.

En ten slotte de derde tip: Gooi of geef ook weg, of doneer ze aan een goed doel! Stel jezelf kritische vragen zoals: hoelang heb ik bepaalde kledingstukken al niet gedragen? Zou ik het nu opnieuw kopen wanneer ik het zou zien of is het gedateerd? Ziet het er nog goed uit en ben ik nog representatief wanneer ik het aan heb. Bewaar je het omdat het destijds zoveel had gekost? Zou je hetzelfde bedrag nu nog aan het item besteden? Wanneer het om sentimentele redenen in je kast hangt, vraag jezelf dan af; wanneer ik het weg doe is dan de herinnering echt verdwenen?