De overzichtelijke kast

De overzichtelijke kast

Hoe overzichtelijk kan je kast zijn?

Als je de deuren dichttrekt ziet het er netjes uit. Toch kan je je kast zo indelen dat je in een oogopslag ziet wat je hebt. En ik ga je daarbij helpen, want niets is zo heerlijks als een overzichtelijke kast.

Mijn eerste tip is dan ook om dezelfde hangers te gebruiken. Alles hangt dan op dezelfde hoogte en dat schept zoveel rust in je kast. En er is tegenwoordig een enorme keuze aan hangers, mijn voorkeur gaat uit naar houten kledinghangers, mooi stevig en bijna niet kapot te krijgen. En ik hou van die natuurlijke tint en materiaalgebruik in mijn kast.

Mijn tweede tip is om alles op kleur te hangen, daardoor creëer je een rustiger beeld. Je gaat van licht naar donker of visa versa.

En ten slotte de derde tip is: gooi/geef ook dingen weg, of doneer ze aan een goed doel! Stel jezelf vragen zoals: hoelang heb je bepaalde kledingstukken al niet gedragen? Zou je het nu opnieuw kopen als je het zou zien of is het gedateerd? Ziet het er nog goed uit en ben je nog representatief als je het aan heb. Veel mensen bewaren spullen om sentimentele redenen, vraag jezelf dan af; als je het weg doet is dan de herinnering echt verdwenen?

Plaats een reactie